13.Vídeňská bábovka.
Suroviny:250g másla (tuku),250g moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 4 vejce, nastrouhaná kůrr z 1 citronu, 350g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 50-60 ml mléka, 100g omytých rozinek, 50g mletých mandlí, vanilkový a moučkový cukr na posypání.
Postup: máslo, cukr,vailku a vejce utřeme do pěny. Přidáme citr.kůru,střídavě přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vymícháme těsto. Použijeme jen tolik mléka, aby těsto bylo dostatečně husté a těžlo se odtrhávalo od vařečky. Nakonec přidáme rozinky a mandle. Hmotu vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a asi60 minut pečeme v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Sypeme vaniklovým a moučkovým cukrem.