8.Jubilejní bábovka.
Suroviny: 6 celých vajec, 3 žloutky, 100g moučkového cukru, 1 šlehačka, 100g polohrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva, 100g másla, vanilkový cukr, citronová kůra.
Postup: Do kotlíku dáme 6 celých vajec, žloutky,cukr a šlehačku. Na kraji plotny šleháme dohusta tak dlouho, až nám v tom zůstává šlehací metla stát. Záleží na stejnoměrném šlehání a také abychom hmotu příliš horkou nespařili, aby se bábovka podařila. Ušlehanou hmotu sejmeme z plotny a šleháme dále do vychladnutí. Pak k ní zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vlahý tuk, vanilkový cukr a citronová kůra.Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v dobřeprohřáté troubě upečeme.