Mandlové mašličky.
SUROVINY:250g hladké mouky,1 kávová lžička prášku do pečiva,50ml mletých oloupaných mandlí,150g tuku,1 vanilkový cukr,70gmoučkového cukru,1 žloutek, špetka soli.K TOMU:meruňkový džem,podrcené piškoty na zahuštění džemu, bílou potahovou hmotu, půlky mandlí.POSTUP:Ze surovin na těsto zpracujeme hladké těsto,které uložíme na 2 hodiny do chladničky. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme mašličky,které poklademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200°C asi 8-10 minut.Džem podle potřeby zahuštění smícháme s podrcenými piškoty.Upečené a vychladlé mašličky potřeme džemem. Potahovou hmotu vyválíme, vykrájíme z ní mašličky a poklademe na meruňkový džem.Čokoládu rozpustíme nad parou ve vodní lázni.Mašličky máčíme v čokoládě a ozdobíme půlkami mandlí.Foto najdete:rublika:Krémové:Santovi botičky.