Pařížské tyčinky.
Suroviny: 250g moučkového cukru, vanilkový cukr citronový, 200g mletých ořechů, špetka citronové kůry(pokud dáme citronový vanilkový cukr ,citronovou kůru nemusíme dát), 5 lžic mletých piškotů, 1celé vejce,1 žloutek, 1 lžíce rybízové marmelády. Poleva: 200g moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 bílek, šťáva z 1/2 citronu.Postup: všechny suché suroviny smícháme, přidáme ostatní a zpracujeme v těsto, necháme 2 hodiny v ledničce.V horké lázni ušleháme bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuha. Těsto rozpůlíme a z každé poloviny vytvoříme váleček, ten rozválíme na pruh vysoký 4 mm, a široký 5 cm,potřeme stejně silnou vrstvou polevy. Necháme mírně zaschnout,pak krájíme nožem proužky 1,5 cm. Klademe na plech s pečícím papírem na 150°C 15 minut.