Kokosky
Rozpis: 5 bílků, 250 g pískového cukru, 250g strouhaného kokosu, tuk na plech.
Postup: z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Zbytek cukru do sněhu už jen lehce obracíme. Nádobu se sněhem do horké vodní lázně a šleháme až je sníh teplý a lesklý. Nádobu vyjmeme, sníh krátce prošleháme, vmícháme kokos a na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, po 6 minutách teplotu snížíme na 160°C a kokosky pomalu dopečeme. Ihned je sejmeme z plechu a necháme v chladu odležet. Peču je vždy alespoň 5 dní dopředu. Slepuji je s lineckými kolečky, buď jen s krémem nebo na linecké kolečka udělám kolečko z krému doprostřed dám trochu marmelády, přilepím kokosek a namočím do čokolády, aby byl zakrytý krém,čokoládu ze spodu kolečka otřu.
(recept z internetu trochu upravený)