Kokosové ořechy.
Suroviny:200 g hladké mouky, 160 g másla(tuku), 80 g moučkového cukru, 60 g strouhaného kokosu. Krém: 250 ml mléka, 1 kokosový pudink, 2 lžíce moučkového cukru, 200 g másla, 5 lžic moučkového cukru,5 lžic strouhaného kokosu.
Dohotovení: bílá čokoláda, strouhaný kokos.
Postup: z mouky, másla, moučkového cukru a strouhaného kokosu vypracujeme těsto, které uložíme asi na 1 hod. do chladničky. Poté odebíráme kousky a plníme do formiček na ořechy. Pečeme při 180°C. Jěště teplé z formiček vyklepneme a necháme vychladit. Mezitím si připravíme krém. Ve studeném mléce rozmícháme kokosový pudink, 2 lžíce moučkového cukru a na mírném plameni uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout.Máslo se 3 lžícemi moučkového cukru vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme pudink a nakonec vařečkou vmícháme strouhaný kokos. Tímto krémem spojíme vždy dvě skořápky k sobě. Nakonec si ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, podélně v ní ořechy do poloviny máčíme a obalujeme ve strouhaném kokosu.
Moje úprava:upečené ořechy jsem rozdělila na poloviny, a jednu jsem štětečkem natírala bílou čokoládou, obalila v kokosu,nechala zaschnout a pak krémem slepovala dohromady.ZDROJ:altaracook.blog.cz