Černé trubičky
Suroviny:350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru,180 g tuku (STELLA,SENNA DELIKATES), 70 g mletých ořechů, 1 celé vejce,1 žloutek,1 lžíce kakaa.Na vál přesejeme mouku,přidáme náležité suroviny a zpracujeme náležité suroviny a zpracujeme v těsto,ze kterého vyválíme plát o síle 2 mm a rádelkem na těsto nakrájíme obdelníky cca 4x5 cm a natáčíme na trubičky,dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 min. Vychladlé trubičky buď poléváme celé čokoládou,máčíme jen konce nebo máčíme jen polovinu,můžeme použít i bílou čokoládu.Plníme pařížskou šlehačkou nebomáslovým krémem.
Pařížská šlehačka0.25 l šlehačky,70 g strouhané čokolády přivedeme do varu a necháme vychladit. Vychlazenou ušleháme a sáčkem plníme trubičky.
Krém :200 g másla,200 g moučkového cukru,140 g ořechů,rum.Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ořechy a rum.