Medové kornoutky
Suroviny:250 g hladké mouky, na špičku nože jedlé sody,100 g moučkového cukru, 150 g včelího medu, 2 žloutky, 1 lžíce mléka, na ozdobu 50 g čokolády na vaření,15 g 100% tuku .Náplň: libovolný čokoládový nebo karamelový krém. Postup:Smícháme hladkou mouku se sodou a moučkovým cukrem,přidáme žloutky, mléko,med a vypracujeme hladké těsto. Je-li příliš tuhé,přidáme trochu mléka, v opačném případě do něj zapracujeme trochu mouky. Po odležení v chladničce (asi 1 hod.) je rozválíme do podoby tenkého plátu(opravdu tenkého, pečením nabude), ze kterého vypícháme kolečka o průměru 5-6 cm. Sázíme je pak na plech s pečícím papírem pomocí špachtle po 5 kouscích a rychle pečeme v troubě vyhřáté na 175°C. Ihned po vyjmutí sejmeme ještě horká kolečka špachtlí a stočíme do podoby kornoutků. Ve špičce každý stiskneme, aby se neotvíral. Případně můžeme použít kužílek. Širší okraje zchladlých a ztuhlých kornoutků máčíme do čokoládové polevy a plníme máslovým krémem.