Pařížské rohlíčky
Suroviny: 300 g moučkového cukru, 4 bílky, 200 g mletých ořechů, 2 lžíce hrubé mouky.
Postup: ušleháme bílky,přidáme cukr a šleháme nad parou, až je sníh horký a odstavíme. Vmícháme ořechy a mouku. Vychladlou hmotu dáme do pytlíku s větší zdobící špičkou a stříkáme rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 100°C. Vychladlé zdobíme krémem a máčíme v čokoládě.
Krém: 4 žloutky, 1 vejce, 3 lžíce cukru krystal, 2-3lžíce kakaa.
Šleháme nad parou a vychladíme. Ušleháme 250 g másla a 100 g moučkového cukru a pomalu vmícháme vychladlou hmotu.
Zdroj:www.dortíky.estranky.cz