Santovy medové krémové botky.
Suroviny:100g másla nebo hery,2 pol.lžíce tekutého medu,150g moučkového cukru,1 vejce,330g hladké mouky, 15g kakaa, špetka soli, půl kávové lžičky jedlé sody nebo do pečiva.Náplň:2 vanilkové pudinky, 150g krupicového cukru, 300ml mléka,250g mascarpone, 50g másla,k dohotovení:400g hořké čokolády,200g bílé čokolády, 2 lžíce oleje,strouhaný kokos.Postup:v misce nad parou rozehřejeme tuk,přidáme med, moučkový cukr i rozklepnuté vejce a vše dohladka vymícháme,jemnou hmotu odstavíme,zvlášť promícháme na sucho metličkou hladkou mouku s prosátým kakaem,špetkou soli i s práškem do pečiva a sypkou směs postupně po lžících do vlažného medového máslového základu zapracujeme.Z počátku hmotu mícháme vařečkou a pak ji na vále hněteme rukama.Získáme nelepivé tužší vláčné těsto jako na perníčky,necháme chvíli při pokojové teplotě odležet.Z těsta vyválíme na mírně pomoučeném válu plát silný 4 mm,a formičkou vypícháme úhledné botky. Upečeme ve vyhřáté troubě 180°C 5-6 minut.Necháme na pečícím papíře,na kterém pečeme,vychladnout. Krém: pudinkový prášek promícháme v rendlíku na plotně s cukrem, přilijeme mléko,uvaříme hustý pudink. Po odstavení přiložíme na hrnec folii a necháme hmotu vychladnout.V míse utřeme mascarpone s máslem a zchladlý pudink do smetanového základu šlehačem(jen metličky)postupně po lžících zapracujeme.Vždy 2 vychladlé botky k sobě slepujeme připraveným krémem,musí být zatřené i boky,slepené kousky smočíme v rozehřáté čokoládě,necháme odkapat a ztuhnout.Horní konec každé botky natřeme nebo namočíme v rozehřáté bílé čokoládě vymíchané s trochou oleje a lem hned obalíme ve strouhaném kokosu.