Karamelové čokoládky.
Suroviny:1/: 250g moučkového cukru, 2 vejce, 100g karamelového salka,125g másla, 250g sušenek. 2/:250g moučkového cukru, 100ml vody, 125g másla, 250g sušeného mléka. 3/: poleva: 100g bílé čokolády. Postup: 1/: moučkový cukr si utřeme s vajíčky nad parou do husté pěny. Přidáme karamel a vše důkladně spojíme. Hustou hmotu odstavíme a přidáme na kostičky nakrájené máslo, které mícháním rozpustíme.Sušenky si rozdrtíme (v mixeru nebo sekáčku) a přidáme do mírně vychladlé hmoty a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem nebo folií. Dáme do lednice ztuhnout. 2/: cukr a vodu svaříme a počkáme až se rozpustí cukr, pak přidáme máslo. Když je i máslo rozpuštěné, přidáváme pomalu a za stálého míchání sušené mléko, odstavíme z ohně.Tuto směs nalijeme na ztuhlou část aznovu dáme zchladit. 3/: bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a polejeme druhou vrstvu. Můžeme dozdobit tmavou čokoládou,necháme vše pořádně ztuhnout, nejlépe přes noc a krájíme na malé úhledné řezy. Dávka je na klasický plech.
Náhledy fotografií ze složky Nepečené