Kávová zrna 2x.
1.Kávová zrna v čokoládě. Těsto: 250 g jemně mletých piškotů,250 g stoprocentního tuku(IVA), 250 g moučkového cukru,150 g jemně mletých ořechů,2 celá vejce,50 g kakaa,15 g sušeného mléka,2 lžíce rumu, 2 lžičky mleté zrnkové kávy. Postup: Do vlažného rozpuštěného tuku vmícháme všechny ingredience, dobře promícháme a připravíme těsto,které necháme odležet. Poleva:200g čokolády na vaření,30 g másla,lžička vody. Z těsta vytvoříme kuličku a vtlačíme ji do silikonové formičky nasazené na plastové základně.Formičku s těstem sejmeme a mírným tlakem na její pružné dno kávové zrno vyklopíme. Vytvarovaná zrna nabereme na lopatku a máčíme v čokoládě.Uschováme v ledničce.Já do formičky jěště použiji mikrotén.
2.Kávová zrna v čokoládě s náplní. Těsto:250 g sušeného mléka,250 g strouhaného kokosu, 200 g moučkového cukru,6 bílků.Do mísy vložíme všechny ingredience,důkladně promícháme a připravíme těsto. Kávová náplň:100 g másla,20 g moučkového cukru,10 g kakaa,5 g mleté zrnkovékávy, lžička rumu. Máslo utřeme s cukrem, kakaem,kávou a rumem do husté krémové hmoty. Poleva:200 g čokolády na vaření,30 g másla,2lžičky vody. Do nádoby ve vodní lázni dáme 2 lžičky vody, přidáme lámanou čokoládu a máslo. Příprava kávových zrn: Z těsta si v mokré dlani připravíme oválnou placičku a do jejího středu dáme trochu kávové náplně. Placičku zavineme a vtlačíme do silikonové formičkynasazené na plastové základně. Formičku s těstem sejmeme a mírným tlakem na její pružné dno kávové zrno vyklopíme. Nabereme na lopatku a máčíme v čokoládovépolevě. Zdroj:recept z TESKOMY.