Kávové zrna
8. 11. 2011
5dkg mletých ořechů, 5 dkg sušeného mléka, 15 dkg moučkového cukru, 1bílek.
Nádivka: 20 dkg másla, 20dkgmoučkového cukru, 1 lžička mleté kávy,
trochu rumu. Ořechy, mléko, cukr a bílek zpracujeme v těsto, pokud je řídké přidáme trochu cukru a sušeného mléka. Mezi dvěma foliemi rozválíme kousek těsta, kdo nemá formu naznačí si formičkou na oválky, dá hromádku nádivky, překryje těstem a formičkou vykrojí. Pokud zrno nemá pěkný tvar přidáme trochu rozváleného těsta a znovu vykrojíme. Podotýkám, že vše vykrajuji přikryté folií. Vykrájené zrna zrovna upravím, kraje očistím oválným vykrajovátkem a nechám do druhého dne oschnout,máčím v rozpuštěné čokoládě a po doschnutí dám do papírových košíčků.