Marcipánové roládky.
Suroviny: těsto: 150g piškotů, 80g mandlí, 2 lžíce kakaového prášku, 100g másla, 3 lžíce rumu, čokoládová poleva. Marcipán: 80g moučkového cukru, 80g sušeného mléka, 2 lžíce oleje, pár kapek mandlové tresti, lžička vody, zelená potr.barva. Postup: piškoty s oloupanými mandlemi rozmixujeme nebo pomeleme, přidáme kakao, změklé máslo, rum a vypracujeme tvárnou hmotu, z které uděláme jeden nebo dva stejně silné válečky. Na vále vyválíme marcipánovou hmotu do čtverce. Na kraj umístíme piškotový váleček a celý obalíme. Zbývající marcipán odkrojíme a zabalíme do něj další váleček. takto připravené válečky nakrájíme na stejně dlouhé kousky a dáme ztuhnout. Každou roládku namočíme do rozehřáté čokoládové polevy. cukr společně s mlékem prosejeme do mísy,přidáme olej, tresť, vodu a vše dobře ručně zpracujeme. Pokud je hmota řídká, přidáme mléko a cukr. Je-li naopak příliš tuhá, namáčíme opakovaně ve vodě. Nakonec do hmoty zapracujeme potravinářskou barvu. ZDROJ:Nepečené vánoční cukroví-sešitek