Ořechy,žabí huby
8. 11. 2011
Těsto tatrankové: 4 tatranky, 250 g ztuženého tuku, 300 g hladké mouky,100 g moučkového cukru.
Postup: tatranky nastrouháme přidáme mouku, cukr, tuk a vypracujeme těsto. Naplníme je do vymazaných formiček ořechů a upečeme.
Můžete také vyzkoušet recept, který je starý 50 let.
Těsto: 240 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g tuku, 110 g mletých ořechů, trochu skořice, trochu kakaa.
Nádivka: moučkový cukr, máslo, rum, kakao, mleté ořechy.
Na obalení: mleté ořechy, moučkový cukr, vanilkový cukr, trochu kakaa.
Upečené ořechy slepujeme nádivkou, jemně obalíme .
Žabí huby-část upečených ořechů potřeme čokoládou a obalíme v barevném zdobení a necháme ztuhnout. Slepujeme jen máslovým krémem přidáme udělanou kuličku z těsta na lasturky a dáme do papírových košíčků.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář