Boží milosti 2.
Tento recept je z knihy : JAK SE DŘIVE ŽILO A CO SE JEDLO V HLUKU ANEB OPOMIJENA JIDLA A ZVYKY. Rozpis: 1 smetana šlehačková, 10 žloutků, hladká mouka dle potřeby, špetka soli, špetka moučkového cukru, 75 dkg 100% tuku na smažení(IVA).: do misky jsem dala žloutky, smetanu,sůl a cukr.Řádně promíchám a přidávám pomalu mouku. Vysypeme těsto na vál a vypracujeme tak, aby bylo vláčné a lesklé . Necháme na válu asi půl hodiny odpočinout zakryté vhodnou nádobou( malinko nahřátý hrnec nebo mísa). Vyválíme tenké těsto jako na nudle a rádýlkem vykrajujeme čtverce 10x10 cm (i větší). Pak těsto několikrát částečně prořízneme tak, že těsto nedokrojíme až na kraj. Smažíme na 100% tuku. Před vložením do rozpáleného tuku je možno jednotlivé kousky těsta přetvářet do různých tvarů. Vysmažené milosti dáme okapat na ubrousek a ještě teplé pocukrujeme.Vyzkoušejte, jsou to opravdu BOŽI milosti. Recept jsem si trochu upravila.