Bílkové řezy Bohemka.
Těsto: 13 bílků, 400g krystalového cukru, (pokud nechceme moc sladké, stačí 320-350g), 140g mletých ořechů, 50g hrubé mouky, 50g kakaa. Postup: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme do husta. Potom zlehka přimícháme ořechy a mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozdělíme na 3 díly a upečeme v mírně vyhřáté troubě. (plechy s pečícím papírem). Vychladlé potřeme náplní, slepíme,přikryjeme papírem nebo folii a zatížíme a necháme ztuhnout. polijeme čokoládovou polevou a krájíme podle uvážení (trojúhelník, čtverec,obdelník) Náplň: 4vejce, 8 lžic krystalového cukru, 3 lžíce kakaa, 250g másla, 1 lžíce rumu. Vejce, cukr a kakao šleháme nad parou do zhoustnutí, necháme vychladnout a postupně přidáváme k utřenému máslu, dochutíme rumem.Rychlejší náplň: 2/3 másla vyšleháme s pudinkem a zašleháme 2-3 lžíce nugety (je sladká, takže cukr už nemusí být). 100g čokolády, 100g másla, 2 lžíce mléka, umícháme ve vodní lázni.ZDROJ:DA´MA.cz