Bílkové řezy
8. 11. 2011
0,27 l bílků a 25 dkg cukru krupice ušleháme, 10 dkg mletých ořechů a 20 dkg polohrubé mouky přidáváme do ušlehaných bílků a současně přiléváme 10dkg rozpuštěného másla nebo 1dcl oleje. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a upečeme. Po vychladnutí nakrájíme pásy široké 6cm natřeme krémem přiložíme dalším pásem a celý řez potřeme krémem a obalíme rozváleným marcipánem a ozdobíme.
Další varianta je řez potřít krémem, boky osypat ořechy a vrch ozdobit krémem nebo se může upečený plát rozkrojit na půlky, natřít krémem, slepit, nakrájet na kostky, máčet v čokoládě a zdobit. Záleží na fantazii.
Já používám i jako korpus na dorty. Marcipán ze sušeného mléka.
150 g sušeného mléka, 270 g kvalitního moučkového cukru (korunní),
30 g ztuženého tuku, 50 g tekutého medu (světlého), 1 lžička rumu, několik kapek mandl. aroma, 2-3 lžíce vody. Všechny suroviny zpracujeme, s vodou opatrně, přidávat raději po jedné lžíci. Rozválíme, obalíme řezy přebytečný marcipán odkrojíme a můžeme si udělat zdobení.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář