Budapešťanské řezy.
Suroviny: 8 vajec, 80g moučkového cukru, 20g kakaa, 100g mandlí, 60g moučkového cukru do sněhu, 100g hrubé mouky, 50g čokolády, 40g másla. Nádivka:150g másla, 100g moučkového cukru, 2 dl mléka, 100g čokolády,1 lžíce rumu. Postup: žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme přesáté kakao, mleté upražené mandle a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něho 60g cukru. Do utřeného těsta přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné studené a střídavě ušlehaný sníh a mouku. Všechno zlehka promícháme a rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. V mírně nahřáté troubě pomalu upečeme. Upečené a vychladlé rozřízneme po délce na tři stejné pruhy. Tyto plníme nádivkou a klademe na sebe, takže řezy jsou vysoké a dvakrát plněné. Vrch i boky natřeme nádivkou ,vrch zdobíme čokoládovou mřížkou.Nádivka: máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Do mléka dáme rozlámanou čokoládu a za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Vychladlé přidáme k máslu a utřeme. Nakonec přidáme rum a ještě chvilku třeme. Rada:klasický plech měří 32x40cm. ,řezy krájím na šířku 5cm,na délku vyjde 6x pás 5x40cm.,slepím podle receptu tři pásy a mám 2 řezy. (řez je poměrně vysoký,podle uvážení můžete řez rozkrojit,natřít krémem, přidat pás rozkrojený z druhého řezu, natřít krémem,zakrýt dalším pásem.Dále je vše stejné)