Čokoládovo-pepermitové řezy.
Suroviny: na tři korpusy: 15 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 9 lžic hladké mouky,15 lžic krystalového cukru, 3 lžíce kakaa, 140 ml oleje, 9 lžic vody,zelená gelová barva na špičku nože. Náplň: 750 ml mléka, 6 lžic krystalového cukru, vanilkový pudink 80g, 2 žloutky, 375g másla, 5 lžic pepermitového likéru. Pepermitový rozvar: 150ml vody, 120 ml likéru(podle chuti i více), esence pepermit 1 lžička. Poleva: 3 čokolády KAŠTANY,1dl oleje. Postup: upečeme jeden zelený a dva hnědé korpusy tak, že vejce, mouku, cukr a vodu si rozdělíme na třetiny, kakao a olej na polovinu. Bílka s cukrem vyšleháme, přidáme žloutky, vodu, mouku, do dvou korpusů přidáme kakao rozmíchané v oleji, do jednoho korpusu přidáme zelené barvivo. Těsta postupně nalijeme na klasické plechy s pečícím papírem a pečeme v trouběasi 15 minut při 180°C. Náplň: mléko, žloutky, cukr a pudink dobře vyšleháme a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou vychladíme v nádobě se studenou vodou. máslo vyšleháme, přidáme vychladlou kaši, likér a vše dobře vyšleháme. Rozvar: vodu převaříme, vychladíme, smícháme se 120 ml likéru a esencí.Poleva: čokoládu si nakrájíme nebo nastrouháme, přidáme 1 dl oleje a ve vodní lázni necháme rozpustit (teplota na 50°C,poleva nám zůstane krásně lesklá),a necháme trochu vychladnout. Na desku nebo plech položíme hnědý korpus spodní stranou dolů, pokapeme čistým likérem,natřeme náplň, přikryjeme zeleným korpusem, polejeme 2/3 rozvaru, natřeme krémem, poslední plát polejeme 1/3 rozvaru a polétou stranou dáme na náplň, zatížíme a necháme 1hod. ztuhnout. Vrch potřeme trochu náplní a polijeme čokoládou. Moje úprava: po upečení korpusů necháme papíry, spodní stáhneme,zelený korpus přikryjeme i s papírem a teprve ho stáhnem a poslední plát polejeme rozvarem,přiklopíme a teprve si papír stáhneme. ZDROJ: tortyodmamy.sme.sk
Náhledy fotografií ze složky řezy a rolády