Drážďanské řezy.
Suroviny:130g másla, sůl, 150g moučkového cukru, 4 vejce, 80g hladké mouky, 20g škrobové moučky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, postrouhaná pomerančová kůra, 50g pokrájené čokolády, 2 lžíce rumu.Postup: máslo,sůl cukr umícháme do pěny,potom přidáme jedno po druhém vejce, mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, přidáme pomerančovou kůru, pokrájenou čokoládu a 2 lžíce rumu. Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané formy srnčího hřbetu nebo čtvercové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě.Hotové polejeme citronovou polevou. Poleva:150g moučkového cukru smícháme se dvěma lžícemi citronové šťávy a 1-2 lžícemi vody třeme do zhoustnutí.