Jemný meruňkový dezert.
Těsto: 150g moučkového cukru, 4 vejce, 2 PL teplé vody, 2 PL oleje, 130g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva. Náplň: 7 dcl (sklenice) meruňky zavařené,400g smetany na šlehání, 1 PL moučkového cukru,1 čirá želatina. Na vrch: 2 šlehačky v prášku bez cukru, 3 dcl studeného mléka, 1 kávová lžička moučkového cukru. Postup: ze surovin na těsto nejprve vymícháme žloutky s cukrem +voda + olej, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme na plechu s pečícím papírem při 180°C asi 20 minut.Necháme vychladnout, stáhneme papír a vrátíme na plech. Ze zavařených meruněk odlejeme asi 2 dcl šťávy, kterou použijeme na zamíchání želatiny- necháme nabobtnat.Odložíme si také pár kousků meruněk. Ostatní šťávu i s kompotem vymixujeme, přidáme pochoutkovou šlehačku, moučkový cukr a nakonec mírně zahřátou rozpuštěnou želatinu.Na připravený moučník pokládáme kousky meruněk a nalejeme na ně náplň.Nakonec v 3 dcl studeného mléka vyšleháme 2 šlehačky v prášku bez cukru a přidáme jen 1 kávovou lžičku moučkového cukru.Vyšlehanou šlehačku natřeme na ztuhnutou náplň. Pokrájíme buď na čtverce, nebo něco na způsob semifreda.(rozměr plechu 34x33cm). ZDROJ: varecha.pravda.sk/recepty