Kindr mléčný řez.
Těsto: 8 vajec, 200g krystalového cukru, 80g rozpuštěné hery, 6 pol.lžic vody, 300g hladké mouky, 40g kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 čajová lžička prášku do perníku, máslo a mouka na vytření plechu.(já jsem použila pečící papír). Náplň: 8 pol.lžic krystalového cukru, 1sáček vanilkového cukru, 3,75dl mléka, 1,5 balíčku dortové želatiny, 800ml šlehačky. Zdobení: 250g čokoládové polevy, 80g másla(hery). Postup: žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěnou heru a mícháme. Přidáme mouku,kakao, prášek do pečiva a do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na dva plechy a pečeme 12-14 minut v troubě při 180°C.Na pečícím papíře si těsto pěkně rozetřeme na velikost klasického plechu na tenko, těsto pěkně nabude.Krém: smícháme krystalový cukr s vanilkovým a v rendlíku na plotně přivedeme k varu odměřené množství mléka. Přisypeme připravenou směs cukrů a za stálého míchání je necháme rozpustit. Po zchladnutí vmícháme nebo zašleháme do vlažného mléka po částech želatinu, kterou necháme nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašleháme do šlehačky, připravené z čerstvé smetany na šlehání.Pracujeme rychle,aby náplň předčasně neztuhla,naneseme na těsto a druhým korpusem přikryjeme.Odložíme do chladu na 2 hodiny. Poleva: nad parou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý moučník. Já do polevy na 250g čokolády přidávám 1/2 dcl oleje, krásně se vymíchá a je lesklá. ZDROJ: hobby.idnes.cz/recepty