Křehké řezy.
Suroviny: 500g hladké mouky, 130g moučkového cukru, 50g tuku, 1/8 l mléka, 20g uhličitanu amonného.(koupíme v drogérii). Postup: přísady na desce smícháme a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly, rozválíme a pečeme na plechu s pečícím papírem.Když začnou kraje růžovět, je těsto upečené. Plníme máslovou náplní.Náplň: 250g másla,100g moučkového cukru, 100g měkké čokolády umícháme do pěny. Mezitím si uvaříme krém z 1/2 l mléka a 45g škrobové moučky. Když krém vychladne, spojíme ho s máslem. Řezy plníme 2 dny před podáním. Necháme 24 hod. zatížené,potom upravíme okraje a polijeme čokoládovou polevou(jakékoliv barvy).