Okaté řezy.
Rozpis: 600 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 vejce, 3 lžíce medu, 1 lžíce sádla, 1 lžička sody, 1lžička kakaa.
Krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru krupice,300 g másla.
Čokoládová poleva: 1 kaštany, 1 čokoláda na vaření,trochu oleje.
Postup : Všechny ingredience mimo mouku a kakao, šleháme v míse nad parou do zhoustnutí. Necháme vychladnout a zpracujeme s moukou v hladké těsto,které rozdělíme na tři díly, dva větší a třetí menší. Z větších dílů vyválíme placky zrovna na pečícím papíru, který přesuneme na plechy a upečeme. Do menšího dílu přidáme kakao a rozdělíme na 10 -12 dílků,vyválíme válečky dlouhé jako šířka plechu a také upečeme. Na krém si svaříme mléko s pudinkovými prášky a cukrem na hustý pudink, který necháme vychladnout,povychladnutí odstraníme škraloup a nebo uvařený pudink posypeme trochu moučkovým cukrem-škraloup se neudělá. V míse ušleháme změklé máslo a po částech přišleháváme pudink. Krém dobře vyšleháme, můžeme přidat rum nebo rumové aroma. Vychladlý plát potřeme větší částí krému,poklademe kakaovými válečky, potřeme zbytkem krému a přiklopíme druhým plátem. Zatížíme a necháme v chladu ztuhnout krém. Nakonec celé polijeme čokoládovou polevou a necháme do druhého dne rozležet.
Moje úprava: plech 30 x40cm:odpočítám z každé strany 1,5cm na vyrovnání řezu,pak si udělám do natřeného krému značky po 6 cm,(1,5 cm,váleček,mezera, váleček, 1,5 cm)Tak by mělo vyjít na šířku plechu 6 řezů 6cm široké,krájím řezy 6cm x3,5-4 cm. Čokoládová poleva : čokolády rozpustíme ve vodní lázni- voda by neměla vařit. Do rozpuštěné čokolády přilejeme trochu oleje a vymícháme, čokoláda se nebude lámat.
ZDROJ: BABICINY-RECEPTY.BLOG.CZ