Opilý františkán.
Suroviny: 150g másla, 150g moučkového cukru,4 vejce, 1 lžíce kakaa, 1/4 balíčku prášku do pečiva, 70g hrubé mouky, 120g mletých ořechů. Máslo,cukr a žloutky umícháme, přidáme kakao,mouku,prášek do pečiva,ořechy a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené necháme vychladnout povrch potřeme rybízovým džemem a na něj natřeme ořechovou náplň. Náplň: 200g mletých ořechů, 4 lžíce moučkového cukru,1,5 dl rumu, smícháme a natřeme. Krém:5 žloutků, 3 lžíce kakaa, 100g moučkového cukru šleháme ve vodní lázni. Když začne krém houstnout, vyjmeme ho z vody a do vychladlého postupně zašleháme 250g másla a natřeme na ořechovou náplň,a moučník dáme do chladničky dobře ztuhnout. Potom ho potřeme polevou.Poleva: 200g čokolády na vaření rozpustíme nad parou s 60g pokrmového tuku. Mírně ochlazenou rozetřeme na krém a znovu necháme ztuhnout. Krájíme na úhledné řezy.