Punčové řezy 2.
Suroviny: 10 vajec, 10 lžic cukru krupice, 10 lžic polohrubé mouky, trochu červeného barviva, 1 sklenka meruňkové zavařeniny, 1/4 litru vody, 350 g cukru moučka, +5-6 lžic na polevu, trochu rumu, trochu citronové šťávy. Postup: bílky z 5 vajec vyšleháme na tuhý sníh s 5 lžícemi cukru, postupně přidáme po jednom 5žloutků, nakonec vmícháme 5 lžic prosáté mouky. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a upečeme.Stejně upečeme i druhý piškot, jen přidáme do těsta špetku červeného barviva. Upečené necháme vychladnout, mezitím si připravíme sirup. Vodu, cukr, trochu rumu a citronovou šťávu svaříme na nitku. Oba pláty překrojíme na poloviny. Spodní plát světlý potřeme bohatě rozmíchanou zavařeninou,přiklopíme růžovým plátem, ten polejeme sirupem a potřeme zavařeninou. Na něj položíme světlý plát, potřeme zavařeninou a sirupem a nakonec přikryjeme růžovým plátem.Přikryjeme mikroténem a trochu zatížíme.Připravíme si polevu: z jednoho citronu šťávu vymícháme s moučkovým cukrem a špetkou barviva na hladkou polevu, a řezy polijeme. Odložíme na chladné místo ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Můžeme použít i fondánovou polevu.ZDROJ:kymirdobrouchut.estranky.cz