Štrasburské oříškové řezy.
Suroviny: 3 vejce, 150g moučkového cukru, vanilkový cukr, 3 lžíce horké vody, 60g hladké mouky, 60g bramborové škrobové moučky, 1 čajová lžička prášku do pečiva. Postup: žloutky mícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a horkou vodou. Když je hmota hustá a napěněná, přidáme mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto a pečeme ve středně teplé troubě do růžova. Upečený moučník necháme trochu vychladnout, vyklopíme a odstraníme papír. Krém: 3 dl mléka dáme svařit se 100g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a 20g postrouhané čokolády na vaření.45g škrobové moučky rozmícháme ve 2 dl studeného mléka a za stálého míchání zavaříme do horkého mléka. Když krém zhoustne, odstavíme ho z ohně, přidáme nastrouhané ořechy (100g) a dáme vychladnout.Občas zamícháme. Mezitím ušleháme1/4 l dobře vychlazené šlehačky a přimícháme ji zlehka do krému.(trochu si ponecháme na ozdobení řezu). Piškotové těsto po délce rozkrojíme, natřeme krémem,přikryjeme druhou polovinou a povrch rovněž natřeme krémem. Nakrájíme na řezy a ozdobíme kouskem ořechu. Tyto řezy jsou dobré čerstvé.