Víděňský řez
3. 3. 2012
- Těsto: 4vejce, 8pol. lžic cukru, 1vanilkový cukr, 4pol. lžíce oleje, 2dl mléka, 1prášek do pečiva,1a půl hrnku polohrubé mouky.
- Ovocný pudink: 1l pomerančového džusu, 4pol. lžíce cukru, 2sáčky vanilkového pudinku.
- Máslový krém: 300ml mléka, 3pol. lžíce cukru, 1vanilkový pudink, 200g másla.
- Vrchní část: dětské piškoty, 1hrnek pomerančového džusu, rum, čokoláda.
- Postup: vyšleháme vejce s cukrem a přimícháme ostatní přísady. Těsto rozetřeme na vymazaný,moukou vysypaný plech a pečeme při teplotě asi 180 °C. Z džusu, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a ještě teplý rozetřeme na upečený piškot. Z mléka, cukru a pud. prášku uvaříme také hustý pudink a necháme vychladnout, pak vyšleháme s máslem a rozetřeme na ovocný pudink. Džus smícháme s rumem, do kterého máčíme piškoty a skládáme na máslový krém. Čokoládu rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni a piškoty pocákáme. Dáme vychladit.
Zdroj:http://www.jitka-peceni.iprostor.cz/
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář