Výborné bílkové řezy.
Suroviny: 8 bílků, 200g moučkového cukru, 150g ořechů, 20g strouhanky, 1lžíce maizeny nebo kukuřičný škrob.Nádivka: 8 žloutků, 2 lžíce černé kávy, 120g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200g másla, meruňková zavařenina. Bílkový sníh: 2 bílky, 60g moučkového cukru. Postup: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a znovu dobře šleháme. do tuhého sněhu přidáme mleté pražené ořechy, přesátou strouhanku, maizenu a zamícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, vložíme domírně vyhřáté trouby a upečeme. Upečené a vychladlé rozkrojíme na tři stejně široké pásy. Jeden pás natřeme meruňkovou zavařeninou a žloutkovou nádivkou. Zakryjeme druhým pásem, který také natřeme zavařeninou a nádivkou. Navch dáme třetí pás a boky potřeme nádivkou, obalíme mletými ořechy a vrch zdobíme bílkovým sněhem. Řezy krájíme až jsou ztuhlé. Nádivka: žloutky, černou kávu , cukr a vanilkový cukr ve vodní lázni za stálého míchání uvaříme do husta. Necháme vychladnout, přidáme máslo a dobře vyšleháme. Sníh: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu šleháme dokud sníh není tuhý.