Žebírkové řezy.
Suroviny: 400g hladké mouky, 250g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce moučkového cukru, 20g droždí, trochu mléka.Nádivka: podle potřeby marmeláda, mleté ořechy, cukr. Poleva: 100g čokolády, 100g moučkového cukru, 1/2 dl vody, 20g másla. Postup: v přesáté mouce rozdrobíme tuk, přidáme vejce, žloutek, moučkový cukr, v mléce vykynuté droždí a dobře vypracujeme. Rozdělíme na tři díly a rozválíme každý zvlášť. První položíme na plech, natřeme marmeládou, posypeme mletými ořechy a cukrem. Zakryjeme druhým plátem, který také namažeme marmeládou a posypeme cukrem. Přikryjeme třetím dílem, propícháme špilkem,a,pečeme v předehřáté troubě. Upečené a vychladlé polejeme čokoládovou polevou. Poleva: ve vodní lázni uvaříme čokoládu s cukrem do houstnutí. Do polovychladlé čokolády přidáme máslo a dobře umícháme.