Želatinový řez
6 vajec,18 dkg moučkového cukru, 18dkg polohrubé mouky, 2 lžíce oleje. Žloutky utřeme s cukrem, /1pol. lžíci cukru si necháme do ušlehaných bílků/, těsta spojíme, přidáme polohrubou mouku a olej. Rozetřeme na pečící papír na plech a pečeme při 160°C. Po vychladnutí stáhneme papír a rozkrájíme na pásy 6 cm. Část připraveného krému si odděláme a přimícháme trochu ovoce,které budeme dávat na řez . (ananas, mandarinky, kivi) Krémem s ovocem natřeme pás piškotu a přikryjeme dalším pásem. Čistým krémem potřeme boky a vrch piškotu. Kraje řezu zdobíme krémem a skládáme vybrané ovoce. Dáme ztuhnout do lednice, připravíme si želatinu (podle návodu), a na řez ji po malých dávkách naléváme dvakrát. Krém je popsán samostatně.